loader

Közelgő események

szept.
30

9:00 am 2021.09.30 - 6:00 pm 2021.10.03

febr.
17

9:00 am 2022.02.17 - 6:00 pm 2022.02.20

Nyílt napok a DE gyakorlóiban

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Új képzéssekkel, minőségi oktatással, tehetséggondozó programokkal és diákbarát, modern környezetben várják a jelentkezőket a Debreceni Egyetem közép- és általános iskolái, melyek az érdeklődők előtt is megnyitották kapuikat.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájába és Kollégiumába idén két új képzéssel is várják a jelentkezőket. A mezőgazdasági, a közgazdasági, az élelmiszeripari, a kertész és parképítői ágazatok mellett a következő tanévtől a régióban egyedülálló földmérő, földügyi és térinformatikai technikus, valamint a logisztikai technikus képzések közül is választhatnak a leendő diákok. A természettudományok iránt érdeklődő fiatalok szakgimnáziumi és gimnáziumi osztályokban tanulhatnak.

A szakgimnáziumi képzésben a gyakorlatorientált oktatás a legújabb szakmai elvárásoknak megfelelve a régió vezető mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásainak bevonásával, a Debreceni Egyetemmel együttműködésben valósul meg. Négy év tanulmány után közismereti tantárgyakból érettségiznek, valamint komplex szakmai érettségi vizsgát tesznek, munkavégzésre jogosító bizonyítványt kapnak, majd egy év alatt technikus vizsgát tehetnek, az emelt szintű OKJ szerinti képzési szerkezetnek megfelelően. Később a szakgimnáziumi tanulmányokat folytató diákoknak a Debreceni Egyetem agrár- és gazdaságtudományi képzései nyújthatnak kiváló lehetőséget a továbbtanulásra.

A pallagi intézmény diákjai angol vagy német nyelvet tanulhatnak kiemelt szinten. A vidéki tanulók pedig az iskola tejes körűen felújított saját kollégiumában kaphatnak diákotthoni elhelyezést.

A Balásházy képzési struktúrájáról és a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról a november 6-ai és 7-ei nyílt napokon kaphatnak az érdeklődők részletes tájékoztatást.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

Csengő utcai gimnázium

A Kossuth Gyakorló gimnáziuma hat évfolyamos képzésével az ország kilencedik legjobb középiskolája lett, az intézmény négyéves képzése pedig az előkelő tizenharmadik helyen zárt a legjobbiskola.hu 2019-es ranglistáján. A HVG összeállításában emellett idén az ország ötödik legjobb gyakorlóiskolája lett a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája.


Az általános iskolát befejező tanulókat négyféle képzéssel várja az iskola a 2020/21-es tanévben. A gazdasági, valamint a jogi-kommunikációs tagozatát a bölcsészet, a nyelvek, a média és a gazdaság iránt érdeklődő fiataloknak ajánlja. A műszaki és az orvosi-gyógyszerészeti osztályba pedig a matematikában és a természettudományokban jeleskedő diákok jelentkezését várják. Emellett 1+4 évfolyamos, nyelvi előkészítő osztály is indul azoknak, akik készek egy évvel meghosszabbítani középiskolai tanulmányaikat a ma már nélkülözhetetlen nyelvtudás biztos megalapozása érdekében, az angol nyelvi előkészítő osztály óráinak több mint fele ugyanis ezt a célt szolgálja.

Az iskola emellett humán- és reálorientációjú osztályt indít a gimnáziumra érett, tehetséges, hatodik osztályt elvégző diákok számára, akik nyugodt tempóban szeretnének felkészülni a biztos továbbtanulásra.

A négyévfolyamos vagy a nyelvi előkészítő osztályok iránt érdeklődőket november 5-én, a hatévfolyamos képzésre kíváncsi szülőket és diákokat pedig november 6-án várják nyílt napra a Csengő utcai intézménybe.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

Kossuth utcai feladatellátási hely

Az intézmény Kossuth utcai feladatellátási helye nyitott, a szülőkkel együttműködő, gyermekbarát iskola, ahol a tanulók XXI. századi minőségi oktatást és érzelmi nevelést is kapnak. Az oktatásban a matematika és az idegen nyelvi képzés kap központi szerepet már az alsó tagozatban is.

Az iskola a 2020/2021-es tanévben három, azonos tantervű elsős osztályt indít. Az alaptárgyak mellett első osztálytól informatikát, másodiktól pedig idegen nyelvet is tanulnak a diákok. Felső tagozatban már két idegen nyelv (angol, német vagy orosz), emelt óraszámú informatika, humán vagy emelt óraszámú matematika osztályok közül választhatnak a tanulók.


A tanórán kívüli néptánc, jóga, énekkar, rajz, sakk, bábszakkör, kosárlabda, röplabda, tenisz, foci, szertorna, ritmikus gimnasztika is választható. A Zeneiskolával együttműködve pedig szolfézsóráknak is helyet adnak. A diákok emellett rendszeresen járnak korcsolyázni, színházba, bábszínházba és a Tímárházba.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.


Arany János téri feladatellátási hely

Az Arany János téri feladatellátási helyen a gyermekközpontú nevelés és oktatás, valamint a tehetséggondozás áll a középpontban.

A 2020/21-es tanévben itt is három elsős osztály indul, kreativitás, kommunikáció és matematika orientációval. A diákok a harmadik évtől tanulhatnak angolt, negyediktől pedig informatikát. A nyelv tagozatos tanulóknak már első osztálytól oktatják a német nyelvet, amihez szintén negyediktől társul az informatika.


Tanórán kívül itt is több tucat szakkör és számos sportolási lehetőség közül válogathatnak a gyerekek. A Zeneiskola ebben az intézményben is tart szolfézs órákat, valamint rendszeres a korcsolyázás, a színház- és bábszínház-látogatás.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on kedd, 05 november 2019 11:34
Rate this item
(1 Vote)
loader