Rejtélyek éjszakája

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Minden titokra fény derült a Debreceni Egyetemen és campusain, a Kutatók Éjszakáján, több mint 150 különleges program várta a tudomány iránt érdeklődő látogatókat Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon és Hajdúböszörményben.

A rendezvényen idén is helyet kaptak a már megszokott, változatlan népszerűségnek örvendő programok – a szuperszámítógép megismerése, kalandozások a virtuális világban, utazás a koponyák körül, vagy akár a jövő egészségügyi technológiái –, amelyekre szinte már a meghirdetés pillanatában be is telt a regisztrációs felület. Több tudományterületet is felölelt a szabaduló-szobák kínálata, ahol tudományos műveltségük segítségével találhatták meg a menekülés útját a résztvevők.

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar jóvoltából a Böszörményi úti campuson azt a különleges kenyeret is meg lehetett kóstolni, amit – szigorúan tudományos alapon – saját maguk süthettek a vendégek.

Dr.  Csernoch László ez egyetem tudományos rektorhelyettese kiemelte: öröm volt látni, hogy a középiskolás korosztály is eljött az intézménybe, hiszen elsősorban a fiatalokat szeretnénk meggyőzni arról, hogy érdemes a tudományos pályát választani. 

A Kutatók Éjszakáján az egész egyetem megmozdult: az intézmény négy városban (Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok, Hajdúböszörmény) lévő campusai mellett a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, az Atommagkutató Intézetben és az Agóra Tudományos Élményközpontban is várták a látogatókat, akiknek csaknem kétszáz önkéntes segített eligazodni a programkavalkádban.


Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on kedd, 01 október 2019 12:37
Rate this item
(1 Vote)
loader