Tanévnyitó ünnepi szenátusi ülés

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Csaknem 30 ezer hallgató, 10 ezer egyetemi dolgozó, összességében mintegy 40 ezer egyetemi polgár számára kezdődött el a tanév a Debreceni Egyetemen. A tanévnyitó ünnepségét idén is a Főnix Csarnokban rendezték szeptember 8-án.

Az eseményen díjakat, kitüntetéseket is átadtak, és esküt tettek az elsőéves hallgatók. A szolnoki diákokkal együtt – a Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Kara augusztus elsejével olvadt be a Debreceni Egyetembe – az általános és a pótfelvételi eljárás során 8027, az angol nyelvű képzésekre 2007 külföldi hallgató nyert felvételt, a korábbi keresztféléves (349) és a doktori képzésre (280) felvettek számával együtt a gólyák száma jóval meghaladja a tízezret.

Az ünnepi szenátusi ülésen Dr. Szilvássy Zoltán rektor nyitotta a tanévet, majd Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Varga Mihály pénzügyminiszter mondott ünnepi beszédet, ezt követően tettek esküt az elsőévesek, akiket már a Debreceni Egyetem polgáraiként üdvözölt Dr. Papp László polgármester, majd Bognár István Ádám, az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke. A tanévnyitót követően szeptember 9-én, hétfőn kezdődött az oktatás a Debreceni Egyetemen.

Nem kell sokat várni a „nem hivatalos” tanévnyitóra sem, hiszen szeptember 18-án, szerdán már negyedik alkalommal rendezi meg az egyetem az országban egyedülálló tanévnyitó show-t, a yoUDay-t a Nagyerdei Stadionban.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on csütörtök, 19 szeptember 2019 15:06
Rate this item
(0 votes)
loader
: