A legjobb futóművet az agráriumnak!

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

2019. április 5. Agrártalálkozó és Szakmai Nap Szombathelyen. Újabb mérföldkőhöz érkezett az ismert futóműgyártó vállalat, a BPW-Hungária Kft., a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége és a PREGA.

A BPW-Hungária Kft. Magyarország első számú agrár-digitalizációs fórumával együttműködésben első alkalommal látta vendégül az ágazat csaknem kétszáz képviselőjét a szombathelyi gyárban.

A mezőgazdasághoz kötődő gépgyártók, így a BPW is, hiszen mezőgazdasági járművekbe is gyárt futóműveket, számos kihívással szembesülnek: a gazdálkodóknak egyre jobb, hatékonyabb gépekre van szükségük, hogy a kiszámíthatatlan időjárás, szárazság, megrövidült művelési idő esetén is el tudják végezni a szántóföldi munkálatokat. Ez az elvárás a jövőben tovább növekszik, hiszen a termények felvevőpiaca folyamatosan nő: a mezőgazdaságnak egyre több embert kell ellátni, fenntartható, környezetet nem terhelő gazdálkodás mellett. Ebben a legnagyobb segítséget az olyan hatékonyan működő gépek, alkatrészek jelentik, amelyek hosszú élettartamúak, energiatakarékosak és rövid idő alatt is óriási terhelést elbírnak. „BPW tengellyel akkor is folytathatja, amikor mások már feladták” – fogalmazta meg a vállalat, de a rendezvény szlogenje sem kevésbé ambiciózus: „A legjobb futóművet az agráriumnak”.


     A szombathelyi PREGA konferenciát Mándli Péter, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg.


„A BPW világszerte elismert márkanév, és fontos, hogy Magyarországon még szélesebb körben ismertek legyenek innovatív termékeink és a szolgáltatásaink. Meghívtuk az agrárium szakembereit, ezáltal egy közös platformot teremtve, hogy a jövő kihívásaira együtt felkészülhessünk. A jövő technológiáját mutatjuk itt be” – fogalmazott Mándli Péter, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A BPW évszázados sikerének titka a vevői igények megértése és az innováció, amelynek köszönhetően a gyártó nemcsak teljesíti a vevői elvárásokat, hanem további, jövőbe mutató megoldásokat is kínál.

„Míg Európában a műtrágya-szóró pótkocsikat rugózatlan tengellyel szerelik, hiszen a maximális 40 km/órás sebesség nem igényel bonyolultabb szerkezetet, addig Ausztráliában mindezt a munkát a földeken 70 km/órával teszik meg, hiszen egy félmegyényi farmon egyébként sosem végeznének a munkával. Emiatt az ottani járműveknél teljesen más futómű és felfüggesztés megoldást kell alkalmazni” mondta Varga Lajos vevőkapcsolati központ vezető, és hangsúlyozta, hogy szakemberei folyamatosan, lehetőleg a helyszínen egyeztetnek a vevőkkel világszerte a felhasználási szokásokról.

Több helyszínen folyt a rendezvény: a BPW felvonultatta termékeit önállóan és gépekbe beépítve is, valamint a termékhez kapcsolódó leggyakoribb szervizelési feladatokat mutatta be show formájában. A szakmai konferencia részeként a rendezvényre ellátogató gazdálkodók is megismerhették a külföldön alkalmazott, precíziós gazdálkodással szorosan összefüggő innovatív futómű-technológiai megoldásokat. Az előadások jövőbe mutató trendeket, intelligens megoldásokat ismertettek.


      A szántóföldi logisztikáról és ebben a BPW futóművekkel felszerelt Fliegl pótkocsik megbízhatóságáról
                         a FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. vezetője Ackermann Tamás tartott előadást.

 

A program egyik fő attrakciója volt a gyárlátogatás és a BPW Műszaki Képzőközpontjának megtekintése. A rendezvényen külön standon képviseltette magát a TT Parts Kft., amely a BPW alkatrészek értékesítésére létrehozott országos telephelyhálózatot működteti, jelenleg 9 saját üzlettel. A konferencia résztvevői között a szervezők értékes vásárlási utalványokat sorsoltak ki, melyeket az hálózat üzleteiben válthatnak be a szerencsés nyertesek.

 

BPW csoport

A BPW csoport kutat, fejleszt és gyárt mindent, ami a szállítást mozgatja, biztosítja, megvilágítja, intelligenssé teszi és digitális hálózatát működteti. A vállalatcsoport világszerte ismert BPW, Ermax, HBN, HESTAL és Idem Telematics márkákról, melyek a haszonjármű ágazat elismert beszállítói a futóművek, fékek, világítás, zár, vasalat és felépítmény vonatkozásában. A BPW csoport átfogó mobilitási szolgáltatást nyújt a szállítmányozó vállalatoknak, és az egész világon elérhető szervizhálózatot üzemeltet az alkatrészellátástól a járművek, sofőrök és a rakomány intelligens összekapcsolásáig. A tulajdonosok által irányított vállalatcsoport jelenleg 7.200 dolgozót foglalkoztat több mint 50 országban, és 2017-ben 1,48 milliárd Euro konszolidált forgalmat ért el.

www.bpw.de
www.facebook.com/WeAreBPW
www.instagram.com/wearebpw

A BPW-Hungária Kft.

A BPW-Hungária Kft. a BPW Bergische Achsen KG 100%-os leányvállalata, a BPW csoportban a mezőgazdasági futóművek és egyedi tengelyek specialistája. A vállalat termékportfóliója kiterjed a tengelycsonkokra, egyedi tengelyekre és a komplett Tridem-futóművekre vázzal együtt, beleértve a rugózást és a beszerelt fékberendezést akár 30 tonna terhelésig. Több mint 1.500 dolgozó vesz részt Szombathelyen a kiváló minőségű és műszakilag igényes tengelyek és futóművek gyártásában. Az agráripari termékek értékesítése világszerte a BPW csoport tagvállalatain keresztül történik.

www.bpwagrar.com
www.bpw-hungaria.hu
www.facebook.com/bpwhungariakft
www.instagram.com/wearebpwhu


Kapcsolat:


BPW-Hungária Kft.
Cím: 9700 Szombathely, Körmendi út 98.

Lenner Nóra
Tel: 94/517-200; 20/527-3134
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Zöld Anna Tímea
Tel.: 94/517-464; 20/999-8769
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on hétfő, 15 április 2019 15:59
Rate this item
(1 Vote)
loader
: