Jubilál a Szentlőrinci Gazdanapok

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Jubileumához érkezett a Szentlőrinci Gazdanapok mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár, idén huszonötödik alkalommal rendezik meg augusztus 10. és 13. között.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy kiállításunk tematikája, szakmaisága, eseményei olyan kínálatot nyújtsanak, amelyek versenyképessé teszik azt a hazai „agrár-kiállítási” piacon. 

Ennek jegyében a jubileumi vásáron számos újdonsággal is várjuk a vásárlátogatókat a már hagyományos programok mellett - mondta el Pohl Marietta, a Szentlőrinci Gazdanapokat szervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány igazgatója. A Gazdanapok nemzetköziségét erősítő, Partnerország nevet viselő sorozatunk keretében, idén Horvát Köztársaság lesz a vásár díszvendége. Csaknem ötven horvát kiállító érkezik, az országot is magas szintű delegáció képviseli, amelynek tagja lesz Tomislav Tolušić a horvát agrártárca államtitkára.

 A Szentlőrinci Gazdanapok az Alapítvány legnagyobb, a hazai mezőgazdaságot és az élelmiszeripart bemutató, egyben hazai termékeket felvonultató rendezvénye. Több támogatója is van, melyek közül kiemelt partner Szentlőrinc Város Önkormányzata. A nemzetközi kapcsolatok szélesedése a tematikus udvarok kínálatában is érzékelhető lesz, amelyekben idén a horvát kiállítók is megjelennek.

A jubileumi Gazdanapokon egy újabb együttműködési megállapodás aláírására is sor kerül, amelyet a magyar és horvát méhész egyesületek vezetői látnak el kézjegyükkel. Ezt üzletember találkozó követi, amelyen a horvát és magyar termelők közvetlen tárgyalásokat folytathatnak egymással.

 A hagyományokhoz híven az első napon, az ünnepélyes megnyitó után kerül sor a szakmai napra, ami egyben az agrár-szaktanácsadók akkreditált továbbképzése is. Idén a precíziós gazdálkodás áll a középpontjában, e témakörben hangzanak el az előadások. Az agrárfórumon pedig aktuális, a termelők mindennapi tevékenységét érintő kérdések kerülnek terítékre. Az állattenyésztők idén először külön szakmai napot tartanak. A kerekasztal beszélgetés fókuszában a novemberben életbe lépő új állattenyésztési törvény áll.

A szántóföldi bemutató – a kiállítás elengedhetetlen programjaként – az idei évben pénteken és szombaton is megrendezésre kerül.

A jubileumi vásáron várhatóan ismét nagy népszerűsége lesz az Őshonos udvarnak, ahol többek között a magyar szürkemarha, magyar juhfajták, és a parlagi szamár, a Baranya udvarban pedig a megyei értéktárba bekerült tájfajta baranyai óriás nyúl és baranyai tájfajta tyúk kerül bemutatásra.

A Szentlőrinci Vágtára ismét várják a lovasok jelentkezését és a lovasverseny iránti érdeklődőket.

További információk:

Baranya Megyei Vállalkozói Központ

72/214-050

bmvk-gazdanapok.hu

facebook.com/BaranyaMegyeiVallalkozoiKozpont


Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on péntek, 13 július 2018 16:00
Rate this item
(1 Vote)
loader