"Ha agrárkiállítás, akkor a Bábolnai Gazdanapok az első!"

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A nagy hagyományokkal rendelkező 31. Bábolnai Gazdanapok a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területén szeptember 5-8. között várja az érdeklődőket. A rendezők minden eddiginél szélesebb körű szakmai programmal készülnek.

Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója elmondta: láthatók lesznek a modern kornak megfelelő agrártechnológiai gyakorlati gépbemutatók és megismerhetők lesznek a precíziós gazdálkodás és a smart technológia legújabb trendjei is. A  faktitermelés gépei is bemutatkoznak a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság Döntőjén, mely a közönség számára  is izgalmas programnak ígérkezik.

A Bábolnai Gazdanapok elsőként teremtette meg az élő, gyakorlati gépbemutató lehetőséget, ami az elmúlt években a kiállítás sajátosságát adta.  A jelentős gépforgalmazók, gépgyártók és szakami szervezetek évről évre meghatároznak egy tematikát, amelyre felfűzik a gyakorlati gépbemutatót. Terveink szerint idén a betakarítás gépesítése kerül fókuszba.

A kiállítás súlypontját tehát a mezőgazdasági gépek és berendezések képzik, de bemutatásra kerül minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen vannak az oktatáshoz, kutatáshoz, finanszírozáshoz köthető intézmények is.

A Bábolnai Gazdanapok sok évtizedes tradíciójának révén a hazai agrárkiállítások alappillére és sokrétű programjának köszönhetően komoly ismeretszerzési lehetőséget biztosít idén a gazdálkodók számára. A magyar agrárium az elmúlt években sokat fejlődött – a többi EU- országgal összevetve ez még inkább szembetűnő –, ami a hazai gazdálkodók fejlődőképeségének köszönhető. A bábolnai kiállításon megismerhető technológiák és elérhető tudás révén lehet megtartani az elmúlt évek növekvő tendenciáit, s továbblépni ezen a területen A rendezvény a kiállítók, a gyártók és a beruházók kapcsolatépítése szempontjából is nagy jelentőséggel bír, annál is inkább, mivel a mezőgazdasági fejlesztések napjainkban egyre nagyobb teret kapnak.

A kiállítás idén is élvezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatását.  A Gabonatermesztők Országos Szövetségével együtt gazdafórumot terveznek, amely során egész napos szakmai előadásokat hallhatnak az érdeklődők.

A kiállítás szervezésében Bábolna városa is részt vesz, a település vezetői gőzerővel készülnek a szeptemberre. Horváth Klára polgármester szerint ez az időszak rendkívül fontos lesz számukra, hiszen a Bábolnai Gazdanapok mellett a XX. Kukoricafesztivált is ekkor tartják. "Szép, rendezett városképpel és kiváló koncertekkel készülünk " – mondta a város polgármestere. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő szerint ha agrárkiállításról és gépbemutatóról van szó, akkor Bábolna az első.

Az idei Bábolnai Gazdanapok programjának iránya - az innováció és a technológiai újítások révén - egyre több kis mezőgazdasági vállalkozás számára jelenthet útmutatást, hiszen ezek a megoldások évről évre szélesebb körökben váltanak ki érdeklődést, és egyre többen is használják azokat.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében, a 31. Bábolnai Gazdanapokon megrendezik a SMART FARM – Precíziós Mezőgazdasági Konferenciát. A  konferencia célja, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassa az okszerű, precíziós mezőgazdaság gyakorlatát. Az előadások felölelik az okszerű-smart, precíziós növénytermesztés, azon belül a növényvédelem, tápanyaggazdálkodás, távérzékelés, kihívásaira kidolgozott innovatív megoldásokat, melyek hozzájárulnak az agrártermelés hatékonyságának növeléséhez és hosszú távú fenntarthatóságához. Kiállítóként és előadóként a hazai agrárium vezető cégei és szakemberei jelennek meg, akik közérthetően ismertetik a legújabb kutatási és fejlesztési munkáikat. Hagyományteremtő szándékkal a precíziós technikákat alkalmazó cégeknek mintaparcellákon biztosítunk lehetőséget technológiájuk bemutatásásra. A látogatók így működés közben, testközelből ismerhetik meg az innovatív technológiákat tápanyag gazdálkodás, növenyévédelem és távérzékelés témakörben.

Legyen kiállítónk, és mi Bábolnára hozzuk önnek a mezőgazdasági piac egészét!

www.babolnaigazdanapok.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on kedd, 22 máj. 2018 13:14
Rate this item
(1 Vote)
loader