XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

2018 május 10-11-12-én kerül megrendezésre a jubileumi XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár.

A kiállítás az ágazat egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált, amelyet a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervez kezdettől fogva a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társrendezésében. A részvénytársaság teremtette meg Magyarországon az újkori állatkiállítások kultúráját, s vezette be az állatbírálatokat a legfejlettebb állattenyésztő országok mintája alapján. A küllemében is lenyűgöző állatkiállítói terület évről-évre több tenyészállatnak ad helyet. A kellemes hangulatú, magyaros stílusú, nádfedeles, fa szerkezetes állatbemutató terek tökéletes hangulatot teremtenek a vidék legnagyobb mezőgazdasági szakmai találkozójának.

A kiállításon az állattenyésztés ágazatai, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be.

A kiállítások rendezésénél a legfontosabb szempont a szakmaiság!

Ez határozza meg a kiállítás programját is. A nyilvános show-bírálatok, tenyészállat-árverések a mindenkori hazai állomány élvonalának aktuális képét tükrözik. Tükrözik egyben a mindenkori piaci helyzetet is, hiszen az állattenyésztési ágazatok gazdaságossága kihat a kiállításon résztvevők arányára és számára. Hol a sertéstartóknál, hol a szarvasmarhatartóknál okozhat problémát a kiállítás költségeinek megfinanszírozása, azonban az is megtapasztalható, hogy a tenyésztők mindent megtesznek azért, hogy részt vehessenek a hódmezővásárhelyi seregszemlén. Ebből adódóan szinte töretlenül fejlődik a kiállítás. Ennek a fejlődésnek köszönhetően az állattenyésztéshez kapcsolódó növénytermesztési gépek is egyre nagyobb számban kerülnek bemutatásra.

A hazai mezőgazdasági élet jelentős része ott lesz az idei a vásárhelyi kiállításon. Jelen lesznek az állattenyésztéshez szükséges szakterületek jeles képviselői a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig. Felsorakoznak továbbá a vetőmag előállítók, a műtrágya forgalmazók, a gépgyártók és gépforgalmazók, valamint a különböző mezőgazdasági technikák és technológiák képviselői is a seregszemlén.

A szervezők a jubileumi 25. kiállítást az eddigi legemlékezetesebbé kívánják tenni mind a kiállítók, mind a kilátogatók számára!

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on péntek, 27 április 2018 12:53
Rate this item
(1 Vote)
loader
: