Traktorral az egyetemre

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Különleges felvonulással búcsúztak a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájának és Kollégiumának végzős diákjai. Több mint száz fiatal gördült be énekelve, feldíszített traktorokon és pótkocsikon a Böszörményi úti campusra.

Nem mindennapos módon tették felejthetetlenné pallagi diákéveiket az egyetemi gyakorlóiskola diákjai. A végzős osztályok lufikkal, tenyérlenyomatos transzparensekkel és sok más különlegességgel díszített pótkocsis traktorokkal vonultak fel csütörtök délben a Balásházytól a Főépület érintésével a Böszörményi úti campusig.

Idén először szerveztük meg a tanulóink kezdeményezésére végzős ágazati és sportiskolai osztályok napját, vagyis a vÁSZ_ON-t, amely reményeink szerint mostantól hagyomány lesz Pallagon.  Két közgazdasági, két mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatos, valamint sportiskolai osztályunk tanulói, végzős technikusaink és tanáraik ültek a kocsikon, hogy a sárgulási felvonuláshoz hasonlóan vegyenek búcsút a Balásházytól – tájékozatott Nagyné Biró Edit igazgató.

Két közgazdasági, két mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatos, valamint sportiskolai osztályunk tanulói, végzős technikusaink és tanáraik ültek a kocsikon, hogy a sárgulási felvonuláshoz hasonlóan vegyenek búcsút a Balásházytól – tájékozatott Nagyné Biró Edit igazgató.

A kezdeményezésnek kiváló apropót adott a debreceni felsőfokú agrárképzés 150. évfordulója.

- A debreceni közép- és felsőfokú agrárképzés nem véletlen jött létre 150 évvel ezelőtt, ez a térség Tiszántúl Magyarország legnagyobb mezőgazdasági termelő egysége. Sok kiválóságot – többek között egy államtitkárt is – adott a Balásházy az országnak, mi pedig egyetemi tanárokat kaptunk az intézménytől. A mi mottónk az, hogy a „Föld szeretete, a haza szeretete” – a pallagi diákok ezt az anyatejjel szívták magukba, nekünk pedig az a feladatunk, hogy akik gazdálkodó családba születtek, azok folytassák a gazdálkodást, mert egyébként elöregszik a szakma, így Önök a mi reménységeink – köszöntötte a végzős diákokat Dr. Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja a Böszörményi úti campuson.

Utánpótlásban biztosan nem lesz hiány, hiszen érettségi után a legtöbb pallagi diák a Debreceni Egyetem valamelyik képzésén szeretné folytatni tanulmányait. Erre komoly esélye van azoknak a tanulóknak, akik idén kiválóan szerepeltek a különféle tanulmányi versenyeken.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on csütörtök, 17 máj. 2018 10:21
Rate this item
(1 Vote)
loader
: