Illesztenünk kell a talajtípushoz a gazdálkodás technológiáját!

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Nyíregyházi Kutatóintézete, a Vaderstad Kft., a Syngenta Magyarország Kft., az Agro.bio Hungary Kft., valamint a YARA Hungária Kft. szaktanácsadásával tartott A talajtípusra szabott gazdálkodásról című regionális szakmai fórumot 2018. február 20-án Nyíregyházán.

Dr. Aranyos Tibor József a Kutatóintézet tudományos munkatársa a Nyírség homok textúrájú talajainak agronómiai jellemzését mutatta be a rendezvényen szép számban megjelent gazdáknak. Dr. Kalmár Tibor a Vaderstad Kft. ügyvezetője azokról a talajművelési eljárásokról beszélt amelyek a homoktalajokon alkalmazhatók eredményesen.

Dr. Zsombik László a kutatóintézet igazgatója bemutatta a nyírségi homoktalajon sikerrel termeszthető nővények körét, melyekhez - homokterületen és fokozott stressz körülmények közt kinemesített - fajtahasználati kört ajánlott.

A növényvédelem és a fajtahasználat nyírségi homoktalajhoz illesztett sajátosságairól beszélt Dr. Bódi Zoltán a Syngenta Kft.-től. Daoda Zoltán az Agro.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója a mikrobiológiai támogatás fontosságát hangsúlyozta a nyírségi homoktalajon.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on hétfő, 26 február 2018 15:47
Rate this item
(0 votes)
loader
: