Különdíjjal ismerték el a Precíziós szárítást az Agromashexpo 2018. mezőgazdasági kiállításon

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

„A kiállítás ideje alatt, ünnepélyes fogadás és sajtótájékoztató keretében adtuk át a Precíziós Szárítás 2017. díjakat 23 gazdaság képviselőinek.”

Ezzel a nagy horderejű bejelentéssel lepte meg a szakmát Speiser Ferenc, a Precíziós szárítás komplex rendszerét kialakító RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. ügyvezetője a 36. AGROmashEXPO alkalmából, ahol a „Precíziós szárítás, DryerDoctor szolgáltatás a szemestermény-szárítók precíziós beüzemelésére” komplex rendszerének kidolgozásáért maguk is különdíjat vehettek át Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi minisztertől.

56 db Videokontroll, 17 különböző gyártmányú szárítóban, több mint 11000 db felszerelt érzékelő, 85 millió mért és rögzített adat. Ezek adták az új fejlesztés, a DryerDoctor szolgáltatás alapját. Az első lépésben a szárítás folyamatát jelentősen zavaró tényezőket tárják fel. Ezt követi a precíziós beüzemelés, melynek során pontról pontra korrigálják mindegyiket egytől egyig. A cél, a természetes száradási folyamat megközelítése. Harminchat gazdaságban a precíziós szárítási folyamat kialakítása megkezdődött, 23 gazdaságban pedig már megvalósult, az optimalizálási műveletet sikeresen lezárták.

Óriási előny, hogy a rögzített adatokat a távjelzés révén akár a telefonján is láthatja a tulajdonos, vagy bemutathatja a kereskedőnek, de később is bármikor elemezhetik, értékelhetik a vízelvonás folyamatát. A díjazáshoz kapcsolódó ingyenes szolgáltatás, hogy a terményfelvásárlással foglalkozó cégek számára nyilatkozatot adtak, hogy az adott szárító az éppen aktuális szezonban is teljesíti, vagy teljesítette-e a precíziós szárítás feltételeit.

Az AGROmashEXPO keretében megrendezett ünnepélyes díjátadón Arany Plakett a precíziós szárítás megvalósításáért díjat kaptak: Agro-Bölcske Zrt., Aparhanti Szövetkezet, Ászári Mezőgazdasági Zrt., Baki Agrocentrum Kft., Belvárdgyulai Zrt., Bettina d.o.o. (Horvátország), Bicskei Mezőgazdasági Zrt., Bóly Zrt., Helianthus Kft., Homológia Kft., Horizont 98 Kft., Mikó&Mikó Kft., Nagymányoki Agromann Kft., Naki Mezőgazdasági Zrt., Növker Kft., Palotabozsoki Zrt., Papp Mihály, Patalom Farm Kft., Ráckevei Mezőgazdasági Kft., Szabó István, Szalka-Team Kft., Teveli Zrt., Vásárhelyi Róna Kft.Kép: http://hungexpo.hu/

Forrás: www.hungexpo.hu - www.termenyszaritas.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on kedd, 13 február 2018 08:49
Rate this item
(1 Vote)
loader
: