Ez történt a legnagyobb agrárkiállításon - véget ért az AGROmashEXPO és AgrárgépShow!

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Ismét sikeres kiállítást tudott maga mögött az ágazat, véget ért az AGROmashEXPO, az AgrárgépShow és a vele egy időben rendezett Magyar Kert, valamint Szőlészet és Pincészet kiállítás. Háromszáznál is több kiállító, több mint 45 ezer látogató volt a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Ez jellemzi a hazai agrárvilágot, és ez az optimizmus tükröződött vissza a most befejeződött kiállításon is, ahol a hazai és a külföldi gyártók 40 ezer négyzetméteren mutatták be újdonságaikat. A kiállítók és a látogatók számának emelkedése miatt idén egy csaknem 3000 négyzetméteres sátorral is bővült a fedett kiállítói terület. Nagy siker volt a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége tagjainak csaknem 2500 négyzetmétert elfoglaló, közös bemutatója. A kiállítók között végzett első, gyors felmérés alapján elmondható, hogy az idei kiállításon az elmúlt évekénél is jóval több üzlet köttetett.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyitó beszédében elmondta, hogy a mezőgazdaság technológiai korszakváltás előtt áll, ezért van nagy jelentősége annak, hogy az ágazat beruházása és gépvásárlása a múlt évben mintegy 340 milliárd forint volt, ami 20 százalékkal magasabb az előző évinél. Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke a szakképzés megerősítésének fontosságáról beszélt. Mint mondta, évek óta komoly erőfeszítéseket tesznek a szakképzés megerősítése, és a fiatalok megnyerése érdekében. Ezt szolgálja a Földművelésügyi Minisztériummal kötött együttműködési megállapodás is. (FM) annak érdekében, hogy a pályaorientációt hatékonyabbá tegyék. „A munka beérni látszik” – jelentette ki Harsányi Zsolt, hozzátéve, hogy az elmúlt két évben megduplázódott a mezőgépésznek jelentkező szakiskolások száma.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója is a legfontosabbak között említette a szakképzést. Kijelentette, hogy a kiállítás rendezőjeként idén is azon voltak, hogy az AGROmashEXPO-ra minél több fiatal látogasson el. A vezérigazgató megköszönte a szakmai partnerek – a MEGFOSZ, az Agrárkamara, a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége és a Gabonatermesztők Országos Szövetsége – közreműködését a kiállítás sikeres megszervezésében.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) az agrárinformatika köré szervezte nemzetközi partnertalálkozóját, amelyre idén 16 országból csaknem 100 szakember érkezett, hogy megismerjék a magyar mezőgépgyártók termékválasztékát, szolgáltatásait, és föltérképezzék az együttműködésben rejlő lehetőségeket.

Az AGROmashEXPO fórumszínpadán ünnepélyes keretek között adták át „Az év magyar mezőgépe 2018” díjat, amelyet idén a CLAAS Hungária Kft. Corio Conspeed 8-75 FC kukorica csőtörő adaptere érdemelt ki. Ez a berendezés teljes egészében magyar fejlesztésű, hazai gyártású és globális forgalmazású. Hatalmas érdeklődés kísérte a kiállításon az Év traktora és Év design traktora címet elnyert Valtra T254 Versu Smart Touch-ot is, mely Hannover után először itt mutatkozott be a régióban.Kép: http://hungexpo.hu/

Forrás: www.hungexpo.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

 

Last modified on hétfő, 29 január 2018 16:13
Rate this item
(1 Vote)
loader
: