Sikerrel zárul az OMÉK - minden eddiginél több fiatal látogatott el a vásárra

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

“Az idei OMÉK 988 kiállítójával rekordot döntött, hiszen soha ennyien még nem jöttek el és nem mutatták meg a magyar föld legjavát, a Kárpát-medence kincseit” – mondta Dr. Nagy István, földművelésügyi miniszterhelyettes a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) záró ünnepségén. 

“A mezőgazdaság a nemzetgazdaság stratégiai ágazata” – hangsúlyozta Dr. Nagy István az ágazat legnagyobb hazai rendezvényén. A miniszterhelyettes kiemelte, minden eddiginél több kiállító vett részt ez alkalommal az OMÉK-on. Méltatta a kiállítás partnerországának, Japánnak a bemutatott kínálatát is, azt is megjegyezve, hogy mi sem lehetünk kevésbé büszkék arra, hogy élelmiszereinkkel jelen lehetünk az igényességéről ismert ázsiai szigetország piacán.

“Sikerrel szólítottuk meg a jövő nemzedékét, hiszen a fiatalok, iskolások és főiskolai, egyetemi hallgatók nagyszámú jelenléte új és örömteli színt hozott az OMÉK történetébe” – hangsúlyozta Daróczi László, a vásárt szervező Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője záróbeszédében. "Az OMÉK Szakmai Nap olyan hozzáadott értéket teremtett, amiről a jövőben sem mondhatunk le.” – szögezte le az ügyvezető.

Mint elhangzott: az ingyenes belépésnek köszönhetően az eddigi rekordot 30%-kal haladta meg az OMÉK-ra kilátogató általános- és középiskolás diákcsoportok száma, emellett főiskolások és egyetemisták ezrei is térítésmentesen léptek be az OMÉK-ra.

A vásárt szervező AMC ügyvezetője megköszönte valamennyi partnerszervezet, kiállító, rendezvényszervező és kivitelező munkáját, akik minden tapasztalatukat és tudásukat felhasználva erejükön felül segítették a szervezőmunkát az esemény népszerűségének, elismertségének és rangjának tovább növeléséért.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy olyan hagyományokat, nemzeti értékeket mutatott fel az OMÉK, amelyeket szüleinktől, dédszüleinktől, őseinktől örököltünk, s melyeket a kor kihívásaihoz igazítva versenyképességünk megtartásáért kell, hogy továbbvigyük.

A vásár záróünnepségén Dr. Nagy István és Daróczi László átadta az OMÉK Közönségdíját, valamint a Miniszteri Nagydíjat is. A Közönségdíjat minden évben az a kiállító nyerheti el, aki a látogatóktól a legtöbb szavazatot kapja. Idén a tejtermékeket népszerűsítő Tej Terméktanács nyerte el leginkább a látogatók tetszését. Az OMÉK Miniszteri Nagydíjat a Kőrös-Maros Biofarm alakor búzából előállított biosöre kapta.

A 2017-ben szakmai nappal kibővített OMÉK szeptember 24.-én, vasárnap zárta kapuit.

Forrás: www.amc.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on csütörtök, 12 október 2017 11:14
Rate this item
(1 Vote)
loader
: