Ifjú séfek versenye – Szakiskolások mérték össze tudásukat az OMÉK-on

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A 78. OMÉK-on megrendezett szakiskolásoknak meghirdetett szakácsversenyen három fővárosi és két vidéki szakács tanulókból álló középiskolás csapat mérte össze tudását. Az „OMÉK 2017 – Hazai ízek, hazai asztalokon” címet viselő versengés során a tanulóknak négyféle alapanyagból kellett ételeket kreálniuk.

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyes szűzpecsenyéből, a csontos vaddisznó gerincből, a növendék házi nyúlcombból, valamint a busa filéből készült ínyencségeket öt fős, mesterszakácsokból, szakoktatókból és élelmiszeripari szakemberekből álló zsűri rangsorolta.

Hazai, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készíthettek ínycsiklandó ételkölteményeket azok a diákok, akik közül néhány év múlva akár a legjobb éttermek sztárséfjei is kikerülhetnek. A verseny célja, hogy a most még szárnybontogató fiatalok megmutathassák tudásukat úgy, hogy hazai alapanyagokból, minél ötletesebb, a közétkeztetésben és a hétköznapokban egyaránt könnyen elkészíthető ételeket kreáljanak.

Az öt csapat két versenynapon mérhette össze tudását. Szeptember 21.-én a busa filé, valamint a KMS védjegyes szűzpecsenye, szeptember 22.-én pedig a növendék házi nyúlcomb és a csontos vaddisznó gerinc szerepelt az étlapon. A diákok az ételekhez további prémium minőségű, hazai nyersanyagokat használhattak fel.

A versenyzőknek 120 percük volt elkészíteni a menüt, amelyet az öt fős zsűrinek mutattak be. A zsűri elnöke Zsolnay Gábor mesterszakács, a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének elnöke volt.

A kétnapos küzdelem végeredményeként az első helyet a budapesti Dobos C. József Szakképző Iskola diákjai hozták el. A második a zalaegerszegi Báthory István Szakképző Iskola csapata lett. A harmadik helyen a szintén budapesti Giorgio Perlasca Szakgimnázium és Szakközépiskola végzett. A negyedik helyet a fővárosi Gundel Károly Szakképző Iskola, az ötödiket pedig a mosonmagyaróvári Haller János Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai szerezték meg.

Forrás: www.amc.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on hétfő, 25 szeptember 2017 15:24
Rate this item
(1 Vote)
loader
: