Mindent vittek a bajaiak az OMÉK főzőversenyén

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Az OMÉK történetében második alkalommal rendezett főzőversenyt a vásárt szervező Agrármarketing Centrum szeptember 23.-án, szombaton. A programmal a magyar ételek kiváló minőségére, egyedi ízvilágára hívták fel a látogatók figyelmét.

Az ország minden tájáról érkezett csapatok már a hajnali óráktól kezdve készültek a megmérettetésre. A versenyzők háromféle finomság elkészítésében mérhették össze tudásukat, ennek megfelelően a bográcsokban halászlé, birkakpörkölt illetve lecsó főtt. A zsűrielnök szerepét az ország gasztrokibice, Sági Szilárd töltötte be.

Az egész napos főzőverseny során nem csak a legízletesebb ételeket díjazták, hanem a legszebb tálalást is. A versenyzők igazán kitettek magukért, hiszen nemcsak a különféle, meghirdetett étel kategóriákban jeleskedtek, hanem emellett a látogatók kóstolhattak például lecsóval töltött rétest vagy lapcsánkát is. De többféle változatban készült el a bajai halászé és volt káposztás birkapörkölt is. Kora délután, amikor a Sági Szilárd vezette zsűri körbejárt, már nagyszerű illatok lepték el a kiállítás területét.  Nem csoda, hogy a vásár közönsége ekkor fedezte fel magának igazán a főzőversenyt és annak ízletes eredményeit.

A zsűri döntése alapján a főzőverseny sztárjai a bajaiak voltak. A Bács-Kiskun megyei település versenyzői mindhárom kategóriában jeleskedtek. Baja város csapata a halászlé és birkapörkölt kategóriában hozta el az első helyet, a Bajai Jópofa Srácok pedig a lecsójukkal végeztek az élen.

A különdíjak sorában szintén taroltak a bajaiak. A legszebb csapatmegjelenés első díját Baja város csapata hozta el, a Bajai Jópofa Srácok pedig a legszebb tálalással lettek az elsők. A jó hangulatú versengés után természetesen a vásár közönsége is örömmel falatozott a finomságokból.

Forrás: www.amc.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on hétfő, 25 szeptember 2017 16:10
Rate this item
(1 Vote)
loader
: