Az alma növényvédelme korszerűen

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A hazánkban termesztett gyümölcsfajok közül az almának van a legnagyobb jelentősége. Sajnos sok kártevője és kórokozója van, így a gazdaságos termesztéséhez a tenyészidőszak alatt többször szükséges a megfelelő növényvédelmi beavatkozás.

Ezért is kísérte nagy figyelem a termelők részéről a Malagrow Kft., a Sumi Agro Hungary Kft., és a Belchim Hungary Kft. szervezésében a Nyíregyháza melletti Szabadságbokorban a közelmúltban megrendezett almatermesztési bemutatót. Melyen Simon László gazdaság tulajdonos fogadta a vendégeket. Az előadók között szerepet kapott Deme János, a Malagrow Kft. szaktanácsadója, aki a növény egészségügyi kérdésekre válaszul, és a terméspotenciál maximális kihasználását szem előtt tartva tartotta meg Nehéz helyzetek – tudatos megoldások című előadását.

A gyümölcsösökben a 2017-es esztendőben fellépő növényvédelmi problémákról Simon Zoltán, a Sumi Agro Hungary Kft. mérnök-üzletkötője szólt, és egyben ismertette az erre vonatkozó technológiai javaslatukat. Ezután Az alma gyomirtásában használható új hatóanyagot Kiss Dániel, a Belchim Hungary Kft. szaktanácsadója mutatta be. Az előadások után Simon László kalauzolásában került sor a szuper-intenzív, jéghálós ültetvény kertszemléjére.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on kedd, 19 szeptember 2017 13:18
Rate this item
(1 Vote)
loader
: