Kárpát-medence világszínvonalú termelését ismerhetjük meg az OMÉK-on

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A78. OMÉK a hagyomány és az újdonság jegyében tárul elénk! A kiállítás a Hungexpo és a Kincsem Park területén összesen 969 kiállító részvételével zajlik majd le – mondta el a vásárt beharangozó sajtótájékoztatón Daróczi László, a rendezvényt szervező  Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője.

Az OMÉK látogatói izgalmas programokra készülhetnek, lesznek tradicionális állatbemutatók, kertészeti bemutatók, láthatják a mezőgazdasági gépkiállítást, és a kézműves magyar élelmiszerek mellett olyan újdonságokkal is találkozhatnak majd, mint a közel 100 nm-en elterülő biosziget.

Külön programként szólít meg minket az ágazathoz köthető alapítványokat bemutató Civil Tér, vagy a családosoknak is szóló digitális játszótér és gyereksziget, amelynek kínálatát gyerekprogramok gazdagítják majd. Az OMÉK nagyszínpadán színvonalas könnyűzenei koncertekkel, népzenei programokkal várjuk a vendégeinket, a közönség szórakoztatásáról a Budapest Bár, Freddie, Nyári Károly, Nyári Aliz és Nyári Edit, Péter Szabó Szilvia, az Ismerős Arcok, a Hot Jazz Band, a Fitos Dezső Társulat valamint az ExperiDance Táncegyüttes látványos show-ja, a Fergeteges gondoskodik - sorolta a programokat Daróczi László.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy idén először - hagyományteremtő szándékkal - a kiállítás hivatalos megnyitását megelőzően a szakembereket OMÉK Szakmai Napra invitálják, melynek programtervét a szakmai igények felmérése alapján állították össze a szervezők.

A miniszter emlékeztetett: az OMÉK a legrégebbi és a legrangosabb hazai mezőgazdasági és élelmiszeripari seregszemle, amely néhány éve már nemcsak az ország határain belüli, hanem a Kárpát-medencei magyar gazdák ünnepe is. A külhoni magyar gazdák mintegy 400 négyzetméteren mutatkoznak be, 122 kiállítóval, határon túli élelmiszer-különlegességekkel. Dr. Fazekas Sándor kiemelte, a kiállítás partnerországa idén Japán, Magyarország egyik legfontosabb kereskedelmi partnere.

Dr. Czerván György, az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára a magyar-japán agrárkereskedelmi kapcsolatokról szólva arról beszélt, hogy Japán Ázsiában a magyar agrárkivitel legfontosabb célországa, a Japánba irányuló magyar export értéke tavaly 126 millió euróra emelkedett.

Dr. Feldman Zsolt, az FM agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az OMÉK előrendezvényeire és partnerrendezvényeire hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy az igen népszerű Nemzeti Vágta egyik futamát az OMÉK tiszteletére OMÉK 2017 Nemzetközi Futamnak nevezték el. A szakember szólt arról is, hogy a szervezők a vágtát naponta kétszer, hagyományos szüreti felvonulással és mulatsággal teszik még színesebbé.

A sajtótájékoztatón szó volt a várható jegyárakról is, melyek a két évvel ezelőttihez képest lényegében nem változnak. Térítésmentesen léphetnek be a rendezvényre az előzetesen beregisztrált legalább 10 fős diákcsoportok és kísérő tanáraik továbbá az egyetemi hallgatóknak, és oktatók is. A felnőtt napijegy 1200 Ft, a helyszínen vásárolt diák és nyugdíjas jegy pedig 500 Ft lesz. Az OMÉK zárónapján családi akcióval várják a szervezők a látogatókat 2017. szeptember 24.-én, vasárnap családi jeggyel mindössze 1000 Ft-ért két felnőtt és legfeljebb négy gyermek látogathatja a vásárt. A 6 éven aluli gyermekek számára a belépés díjtalan.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.amc.hu/belfoldi-rendezvenyek-esemenyek/a-karpat-medence-vilagszinvonalu-termeleset-ismerhetjuk-meg-az-omek-on/372/

Kép: http://bollertalalkozo.hu/

Forrás: www.amc.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on szerda, 11 október 2017 08:56
Rate this item
(1 Vote)
loader
: