Ismét fellép az ExperiDance az OMÉK-on

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Ismét fellép az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) az ExperiDance Társulat, amely a „Fergeteges – A Királyné, a Gróf és a Cigánylány” című közkedvelt, látványos előadását a 100 Tagú Cigányzenekar szólamaival kelti életre 2017. szeptember 23.-án, 19:00 órai kezdettel. Az OMÉK-napijeggyel rendelkezők ingyen tekinthetik meg az előadást.

Visszatérő előadóként, immár második alkalommal lép fel az OMÉK színpadán az ExperiDance. A legendás együttes 2015-ben történelmi tánccal, az „Ezeregyév” című produkciójával mutatkozott be a Kiállításon. Az idei évben a „Fergeteges” táncdráma hőse Sissi, a lázadó királyné, Andrássy gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

A táncosok teljesítményén túl a koreográfus, zeneszerző, jelmez- és díszlettervező, dramaturg és technikusok professzionális összhangja garancia arra, hogy az idei OMÉK-on is nagy sikert arasson a magyar kultúrát világszinten is népszerűsítő Társulat. Román Sándor, az ExperiDance táncegyüttes művészeti igazgatója, koreográfusa a Fergeteges című darabról elmondta, hogy 300 igen sikeres előadáson vannak már túl. Ez bizonyítja, hogy a táncosok kiváló teljesítménye mellett jól el lett találva napjaink közönségének ízlése és a sztori is, amely egy éjszaka, egy bál története.

Az OMÉK-ot szervező Agrármarketing Centrum (AMC) szóvivője, Végváriné Henter Lilla, arról beszélt, hogy a látogatókat igazi kulturális kavalkád, még több könnyűzenei koncert, népzenei programok, közismert előadók és jobbnál jobb fellépők várják a HUNGEXPO és a Kincsem Park területén 2017. szeptember 20.-24. között, ahol Gyermekszigettel” és „Civil térrel” is várják a látogatókat. Az idei OMÉK újdonsága még, hogy szeptember 19.-én nulladik, azaz szakmai nappal indul a rendezvény, az érdeklődők konferenciákon ismerhetik meg a mezőgazdaság aktuális helyzetét, legújabb trendjeit.

Az idei Kiállítás kiemelt figyelmet fordít az általános és középiskolás, valamint a felsőoktatásban tanuló diákokra, hallgatókra. Cél, hogy a fiatalok élményszerűen ismerhessék meg a magyar vidék kincseit, a mezőgazdaság szereplőit. A már megszokott őshonos állatbemutató, a lovas programok, a kisállat simogató és a mezőgazdasági gép bemutató mellett a vásár főzőversenyt, kutyakiállítást és még sok színes, interaktív szórakoztató eseményt kínál a vendégeknek. A 78. OMÉK a regisztrált diákok, hallgatók számára ingyenes! A szervezők a felsőoktatásban résztvevő mezőgazdasági, élelmiszeripari hallgatókat célzott programokkal várják, a fiatalokat hallgatói konferenciákra, kerekasztal beszélgetésekre invitálják a vásár öt napja alatt.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.amc.hu/belfoldi-rendezvenyek-esemenyek/ismet-omek-ismet-experidance-/321/

Kép: http://kulturnaplo.hu/

Forrás: www.amc.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on kedd, 08 augusztus 2017 13:49
Rate this item
(1 Vote)
loader
: