Természetesen természetes! Bioszigettel és biopiaccal is vár a 78. OMÉK

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A korábbi éveknél egységesebb és hangsúlyosabb megjelenéssel mutatják be a biogazdák, biotermelők és szakmai szervezetek a magyar föld legjavát a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK).

A HUNGEXPO G pavilonjában 2017. szeptember 20.-24. között bioszigettel és biopiaccal több száz négyzetméteren várják a látogatókat. A pavilonban a hagyományos, kistermelői élelmiszerek előállítói is megjelennek, hiszen a gazdálkodók kistájak szerint vonulnak majd fel, az adott tájegység – például az Őrség, a Nyírség, vagy a Szigetköz - jellemző termékeivel. Kiállítói helyek még foglalhatók.

Számos tekintetben megújul a 78. OMÉK, amely a szakmai szereplők és a nagyközönség számára is programokban gazdag napokat kínál. A vásárt szervező Agrármarketing Centrum a korábbiaknál hangsúlyosabb megjelenéssel készül az egészségtudatos élelmiszereket előállítók és fogyasztók számára. A HUNGEXPO G pavilonjának több száz négyzetméteres területén alakítják ki a biopiaccal körülölelt bioszigetet, ahol a biogazdálkodásban érintett hatóságok, tanúsító szervezetek, intézetek is bemutatkoznak. A biopiacon a kóstolás után meg is lehet vásárolni az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó különleges élelmiszer termékeket.

A G pavilon azonban más újdonságokat is tartogat: a biotermelők mellett kistermelők, őstermelők és családi gazdálkodók árulják majd portékáikat, mégpedig kistájak szerint. A látogatók ennek köszönhetően tematikus rendben ismerkedhetnek meg például az Őrség vagy a Nyírség jellemző ízeivel, hagyományos ételeivel, hogy eldönthessék, melyik tájegység ízvilága áll a szívükhöz legközelebb. De a G pavilonban kap majd helyet a védjegyes termékek közösségi standja is, ahol a földrajzi eredetvédett élelmiszereket és italokat előállító vállalkozások jelennek meg.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.omek2017.hu/cikkek/termeszetesen-termeszetes-bioszigettel-es-biopiaccal-is-var-a-78-omek/302/

Kép: http://standfoglalo.hlap.hu/

Forrás: www.omek2017.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on szerda, 20 szeptember 2017 13:39
Rate this item
(0 votes)
loader
: