Nemzetközi az érdeklődés a Szentlőrinci Gazdanapokon

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági vására a 24. Szentlőrinci Gazdanapok, ebben az esztendőben augusztus 11. és 13. között várja a szakmai közönséget és a vásárlátogatókat. Idén is közel négyszáz hazai és külföldi kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait. A vásár ideje alatt szakmai program lesz a gyakorlati szántóföldi bemutató.

Az elmúlt esztendőben a vásárfejlesztési stratégia részeként a szervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ együttműködési megállapodást kötött Horvátország legnagyobb vásárszervező cégével, a Bjelovarski Sajammal, amely évente több szakmai kiállítást szervez, s e mellett nemcsak kiállítóik körét bővítik folyamatosan, de speciális, a vásár megtekintését célzó utakat is szerveznek.

A "nemzetköziség" terén újdonság is várja a látogatókat, mert idén útjára indítjuk a Kárpát-medencei Gazdasági Találkozó nevet viselő sorozatunkat. Elsőként Székelyföld mutatkozik be – nyilatkozta Pohl Marietta a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A megnyitó napján a Kistermelők Házában megrendezésre kerülő agrárkonferenciai szakmai napon többek között részt vesz Dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke. A szakmai nap az elmúlt években a gazdálkodók körében nagy sikert aratott, mely egyben az agrár- szaktanácsadók akkreditált továbbképzési rendezvénye is.

A rendszeresen jelenlévő kiállítók mellett idén is lesznek olyanok, akik most először mutatkoznak be a Szentlőrinci Gazdanapokon. A hazai vállalkozások mellett ebben az esztendőben is kiállítanak osztrák, német és horvát agrárvállalkozások is. A határmenti régiókból képviselteti magát Verőce, Eszék és Belovár. Idén is fontos szerep jut a tematikus udvaroknak. Megtekinthető lesz az őshonos gazdasági állatokat bemutató „Őshonos” udvar szürke marhával, juhfajtákkal és parlagi szamárral. A „Baranya” udvar a Nemzeti Értéktárba bekerült speciálisan baranyai tyúkfajta és az őshonosnak számító Magyar Óriás nyúl, továbbá Baranya hírnevét öregbítő juh és lófajták, valamint a kiemelten Baranya megyére jellemző értékek és programok bemutató tere lesz, ahol a megyére jellemző gasztronómiai értékeket és „csodákat” is megkóstolhatjuk. A „Hagyományőrzők” udvar az agrártörténetnek ad teret. A "Kézműves" utcában pedig kizárólag a helyi termelők kínálatával találkozhat a nagyközönség. A Szentlőrinci Gazdanapok hagyományosan lehetőséget teremt arra, hogy minél több családi gazdálkodó mutassa meg magát a látogatóknak.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ egyik fontos feladata a piacszervezés, a piacok és az értékesítési lehetőségek mind szélesebb körének felkutatása, azon termelők megjelenéséhez pedig támogatást nyújtunk, akik egész éven át rendszeresen részt vesznek a Kistermelők Házában minden hónap második szombatján megrendezésre kerülő termelői vásáron – emeli ki Pohl Marietta.

Idén is várja a lovassport szerelmeseit a Szentlőrinci Gazdanapokon immár hagyományosan megrendezésre kerülő Szentlőrinci Vágta, mely a Nemzeti Vágta egyik legfontosabb előválogatója és regionális versenye lesz.


Arra kérjük kedves olvasóinkat osszák meg ezt a hírünket ismerőseik között és lájkolják a www.facebook.com/agrartermelo.hu oldalunkat. A megosztók és az oldalt lájkolók között 30 db belépőt sorsolunk ki az augusztus 11.-13. között megrendezésre kerülő 24. Szentlőrinci Gazdanapok - Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásárra. Nyerteseinket Facebook oldalukon értesítjük. A nyertesek az ingyenes belépésre feljogosító jegyeiket a Szentlőrinci Gazdanapok jegypénztárainál vehetik át.

A mezolap.hu hirportál csoport csapata várja minden kedves Olvasóját és Partnerét kiállítói standján a Szentlőrinci Gazdanapokon!

További információkwww.bmvk-gazdanapok.hu - https://www.facebook.com/BaranyaMegyeiVallalkozoiKozpont

Kép: http://bmvk.hu/

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on péntek, 21 július 2017 12:07
Rate this item
(1 Vote)
loader
: