Gemenc - Az árterek világa

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Gemenc Közép-Európa legnagyobb ártéri erdeje, ahol a víz folyamatosan alakítja a tájat. A Duna határozza meg az ott élő növények és állatok mindennapjait: egyszerre táplál, véd és fenyeget, épít és pusztít.

Az erdő és a folyó találkozása kitűnő élőhelyet biztosít lakóinak. A gemenci ártéri erdő szarvascsordák, vaddisznókondák, sasok, sakálok, hódok, gémek, jégmadarak mellett a védett fekete gólyák egyik legnagyobb populációjának ad otthont. Az öt éven keresztül, nagy műgonddal és speciális technikával - köztük rejtett vadkamerákkal, légi és víz alatti kamerákkal - készített természetfilm az ő életükbe enged betekintést, többek között olyan különleges felvételekkel, mint a fekete gólya fészekrakása és a fiókák felnevelése, vagy a 2013-as nagy dunai árvíz idején rögzített drámai képsorok.

Az élővilág bemutatása mellett a film nagy hangsúlyt fektet az ártéri erdő különleges hangulatának ábrázolására is, hajnali tájképekkel és sok légifelvétellel, miközben a háttérben Strauss, Vivaldi, Verdi, Puccini, Mahler és Bartók örök érvényű dallamai csendülnek fel.

Bemutató dátuma: 2017. május 18.

Stáblista:
Rendező: Olma Frigyes
Forgatókönyvíró: Olma Frigyes
Operatőr: Olma Frigyes, Barkuti Balázs, Utassy György
Narrátor: Tarján Péter
Producer: Olma Frigyes
Vágó: Kálmán István

Kép: http://port.hu/

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket:

Last modified on kedd, 16 máj. 2017 13:37
Rate this item
(1 Vote)
loader
: