Bővülhetnek a kínai kapcsolatok

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A Debreceni Egyetem agrár, gazdálkodási, műszaki, informatikai és zeneművészeti angol nyelvű képzései iránt érdeklődtek azok a kínai egyetemek, amelyek képviselői 2017. április 24.-én tettek látogatást az intézményben.

A Yantai University (Yantai), a Ningbo University (Ningbo, Zheijang) és a China West Normal University (Nanchong, Sichuan) egyetemekről érkezett közös delegáció a Debreceni Egyetemre. Mindhárom intézmény – képzési kínálatát, felépítését, hallgatói, oktatói létszámát tekintve  sok hasonlóságot mutat a Debreceni Egyetemmel. A delegáció tagjai elsősorban az agrár, a gazdálkodási, a műszaki, az informatikai és a zeneművészeti területet érintő angol nyelvű mesterszakos képzésekre voltak kíváncsiak.

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Műszaki Kar, az Informatikai Kar és a Zeneművészeti Kar vezetői az együttműködés lehetőségeit egyeztették. Dr. Csernoch László a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese hangsúlyozta: a kapcsolat akár kétoldalú is lehet, hiszen ez lehetőséget teremthet a Debreceni Egyetem hallgatóinak arra, hogy a piacorientált képzés jegyében kínai érdekeltségű vállalatoknál töltsenek szakmai gyakorlatot.
                                                                                  
A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170425_bovulhetnek-kinai-kapcsolatok

Kép: http://hirek.unideb.hu/

Forrás: www.hirek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on kedd, 25 április 2017 15:52
Rate this item
(1 Vote)
loader
: