loader

Közelgő események

jan.
23

9:30 am 2019.01.23 - 5:00 pm 2019.01.26

jan.
26

2019.01.26 1:00 pm - 2:00 pm

febr.
7

9:00 pm 2019.02.07 - 6:00 pm 2019.02.10

márc.
7

2019.03.07 11:00 am - 12:00 pm

Házhoz jönnek az állásajánlatok

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Egyetlen nap alatt akár 1500 betöltendő álláshely is „gazdára találhat” április 26.-án a Debreceni Egyetem Állásbörzéjén, amelyet idén már huszadik alkalommal rendez meg az intézmény a Főépületben.

Ebben az évben 650 négyzetméteren várja az érdeklődőket ez a speciális munkaerő-toborzás, amelyen egyszerre egy helyen jelenik meg a kereslet és a kínálat. Mindez számokban: csaknem 100 kiállító, 12 tanácsadó cég és 60 pályaorientációs szakember, akik a Debreceni Egyetem hallgatói között keresik leendő munkavállalóikat.

A végzősök megismerkedhetnek az aktuális álláslehetőségekkel, valamint szakmai gyakorlati helyekre, gyakornoki és frissdiplomás programokra, vállalati ösztöndíjakra is jelentkezhetnek. A szakmai napon mindenki számára ingyenesen igénybe vehetők az emberi erőforrás menedzsmenttel kapcsolatos tanácsadások. A szakemberektől lehet kérdezni pályaorientációról vagy karrierről, lehet konzultálni a sikeres önéletrajzról és a motivációs levélről, ki lehet próbálni egy állásinterjút, de önismerettel kapcsolatos kérdésekben meg lehet keresni a fiatal pszichológusokat is.

- Az elmúlt 20 év munkájának eredménye, hogy lassan már kicsi lesz a Főépület, annyi partner szeretne részt venni és bemutatkozni álláskínálatával a munkát kereső friss diplomásoknak, ahol évente mintegy 5 ezer végzős kap diplomát, és ahol az intézmény képzési portfóliója szinte a teljes munkaerő-piaci kínálatot le tudja fedni szakemberekkel – mondta a rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón Dr. Bartha Elek a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

- Ma már nem csak a börzén szeretnének helyet kapni a város és a régió cégei, hanem szerepet kérnek az oktatásban is, hogy megmutathassák – akár gyakorlóhelyként -, mire képesek a kutatás-fejlesztés-innováció területén. Emellett országszerte jól ismert a Debreceni Egyetem tudásbázisa, így nem véletlen, hogy népszerűek az itt végzett szakemberek – emelte ki Dr. Bács Zoltán kancellár.

- 2017-ben a cégek egyharmada új kiállító, találunk közöttük multinacionális vállalatokat, kis- és középvállalkozásokat, munkaerő-közvetítéssel és -toborzással foglalkozó cégeket, tanácsadókat, nyelvtanítással foglalkozó, külföldi diákmunkákat, önkéntes programokat kínáló egyesületeket, illetve csereprogramokat és külföldi szakmai gyakorlatokat koordináló szervezeteket egyaránt – sorolta Molnár Dániel, a DE Hallgatói Önkormányzat kabinetfőnöke.

Ebben az évben több mint 1500 állásajánlat lesz elérhető a rendezvényen, a nagyobb cégeknél akár 50-60 pozíciót is meg lehet találni.

– Az mára már bebizonyosodott, hogy a nemzetközi tapasztalat növeli álláskereséskor az elhelyezkedés esélyeit. A munkaadók szívesen vesznek fel olyan jelöltet, aki több hónapot töltött külföldön, mert az ilyen pályázók általában nyitottabbak, rugalmasabbak és jobban feltalálják magukat a problémás helyzetekben. Ezért a szervezők ebben az évben is megszervezik a börze kísérőrendezvényeként a Külügyi Börzét – emelte ki Zsuppányi Noémi, a DEHÖK Karrierközpont vezetője.

A programot beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők bejelentették: a nagy érdeklődés miatt évi két börze lesz a jövőben, az idei második, november 8.-i eseményre már a standok 60 %-a elkelt előfoglalással.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170424_hazhoz-jonnek-az-allasajanlatok

Kép: http://hirek.unideb.hu/

Forrás: www.irek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on kedd, 25 április 2017 16:06
Rate this item
(1 Vote)
loader
: