Tehetségesek és debreceniek!

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Megkezdődtek az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) megmérettetései. A Debreceni Egyetem hallgatói eddig szinte valamennyi szekcióban remekeltek.

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán rendezték április 5.-7. között az OTDK Agrártudományi Szekcióját. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karát 29 hallgató képviselte, akik 3 első helyezést, 4 második helyezést, 2 harmadik helyezést és 3 különdíjat szereztek.

Folytatódott az elmúlt évek sikersorozata, hiszen idén is több mint tíz debreceni agráros hallgató nyert díjat az OTDK-n. Különösen sikeresek voltak ezúttal a természetvédelmi tagozatok, onnan két első helyezést is elhoztak - értékelt Dr. Gyüre Péter, a MÉK Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézet adjunktusa.

A rendezvény záróünnepségén Győrben Dr. Kovács Attila, az OTDT Agrártudományi Szakbizottság ügyvezető elnöke adta át jelképesen a soron következő, XXXIV. OTDK rendezésének jogát Dr. Jávor Andrásnak, a Debreceni Egyetem rektorhelyettesének.

Elsöprő sikert aratott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK) az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, április 6.-8 között Győrben, illetve Mosonmagyaróváron. A GTK-s hallgatók az OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójában 38, az Agrártudományi Szekcióban 12, a Testnevelési és Sporttudományi Szekcióban pedig 1 pályamunkával vettek részt. Utóbbiban egy különdíjat, az agrár szekcióban három 1. helyet, egy 3. helyet és 5 különdíjat nyertek, míg a közgázos hallgatók nagy fölénnyel kilenc 1. helyet, négy 2., hat 3. helyet és öt különdíjat vehettek át. Ezzel az összesített éremtáblázaton is az élen végeztek.

- Rendkívül kiemelkedő eredményt értek el idén a GTK hallgatói, hiszen annyi első helyet szereztek az OTDK-n, mint az előző három évben összesen. Nagyon büszkék diákjaikra és a felkészítőikre egyaránt, hiszen sikereik visszaigazolást jelentenek számukra arról, hogy a kar tudományos diákköri tevékenysége, illetve a minőségbiztosítási rendszere kiválóan működik - hangsúlyozta Dr. Dajnoki Krisztina, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke.

24 dolgozatot mutattak be a Műszaki Kar hallgatói a Dunaújvárosban április 6.-8. között rendezett OTDK Műszaki Tudományi Szekcióban, ahol a 12 tagozatban 12 díjat szereztek: három 1., két második, két harmadik helyezést, valamint öt különdíjat.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170411_tehetsegesek-es-debreceniek

Kép: http://hirek.unideb.hu/

Forrás: www.hirek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on csütörtök, 13 április 2017 10:51
Rate this item
(1 Vote)
loader
: