loader

Közelgő események

máj.
25

9:00 am 2018.05.25 - 6:00 pm 2018.05.27

máj.
29

2018.05.29 9:00 am - 10:00 am

szept.
5

9:00 am 2018.09.05 - 6:00 pm 2018.09.08

Tudomány a gyakorlatban

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Több mint 50 cég részvételével második alkalommal szervezett közös Gyakornoki Fórumot a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK), valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara (MÉK) március 23.-án. A két kar összesen 800 partnerrel áll szerződéses kapcsolatban azért, hogy hallgatóik a számukra legmegfelelőbb gyakorlati helyet választhassák.

A Debreceni Egyetem Böszörmény úti campusán tartott fórumán a hallgatók az aktuális gyakornoki lehetőségekkel ismerkedtek, az oktatók és a fogadó cégek pedig a képzéssel kapcsolatos fejlesztési elképzeléseiket vitatták meg.

- A jövőben még fontosabb lesz, hogy a piaci szereplőkkel élő kapcsolatot tartsunk fenn, hiszen az idén felvett diákoknak már új követelményrendszernek kell megfelelniük, miszerint a gyakorlati oktatásnak legalább 60 százalékot kell kitennie a teljes képzési időnek – hangsúlyozta Dr. Juhász Csaba, a MÉK dékánhelyettese.

A Debreceni Egyetem két karán évente összesen ezer hallgató vesz részt gyakorlati képzésben, és egyre többen végzik tanulmányaikat duális formában. A MÉK jelenleg öt szakon teszi ezt lehetővé hallgatói számára, a GTK-n pedig idén indult az első szak ebben a gyakorlatorientált rendszerben.

- A logisztikai menedzsment mesterszakunkat az idei keresztféléves képzésben először indítottuk duális formában, és terveink szerint további három képzésben is bevezetjük 2018-tól: a turizmus-vendéglátás, a kereskedelem-marketing és a pénzügy-számvitel alapszakokon. Ezért kiemelten fontos, hogy ismerjük a hallgatókat fogadó partnercégeink elvárásait – jelentette ki Dr. Pető Károly, a GTK dékánja.

A két kar gyakorlati képzéseivel kapcsolatos adminisztratív és szervezési feladatokat a MAG Praktikum Nonprofit Kft. végzi. A cég a gyakornokokkal és az őket fogadó partnerekkel egy kérdőíven értékelteti a közös munkát a gyakorlatai idő végén.

- A felmérésünkből kiderült, hogy a végzett hallgatók több mint fele azonnal el is tud helyezkedni a korábbi gyakorlati helyén, ami nagyon jó arány  – emelte ki beszédében Dékán Tamás ügyvezető.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170323_tudomany-gyakorlatban

Kép: http://hirek.unideb.hu/

Forrás: www.hirek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on hétfő, 27 március 2017 09:20
Rate this item
(1 Vote)
loader
: