loader

Közelgő események

jún.
29

2018.06.29 9:00 am - 9:30 am

jún.
30

2018.06.30 9:00 am - 9:30 am

szept.
5

9:00 am 2018.09.05 - 6:00 pm 2018.09.08

A Debreceni Egyetem a legek egyeteme

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A Debreceni Egyetem február 14.-én megtartott sajtótájékoztatóján az egyetem új képzéseire, és a képzésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra hívták fel a figyelmet.

- Az egyetemnek célja, hogy fenntartsa az országban egyedülálló széles képzési spektrumát, ezért folyamatosan jelennek meg az új, az ipar igényeinek és a társadalom elvárásainak megfelelő szakok az intézmény képzési kínálatában. Ezeknek a piacképes szakmáknak köszönhetően a hallgatók a végzést követően hamar el tudnak helyezkedni – hangsúlyozta Dr. Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes azt is elmondta, idén tíz új képzés jelenik meg az intézmény oktatási struktúrájában.

Újdonság például, hogy a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban a mezőgazdasági mérnök szak mellett a turizmus-vendéglátás és vidékfejlesztési agrármérnök alapszakok is elindulnak – mondta el Dr. Bartha Elek.

A leendő hallgatók legkésőbb június 28.-ig megkapják az általános hiánypótlási felhívást, amelynek július 12.-ig kell eleget tenni, illetve eddig van lehetőség a jelentkezési sorrend módosítására is. A ponthúzás július 26.-án lesz – tájékoztatott Pósánné Rácz Annamária. Az oktatási igazgató arról is beszélt, hogy az idei évtől a 2006 előtt érettségizett jelentkezők felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával válthatják ki az emelt szintű érettségit. Az új vizsga követelményrendszere az elmúlt évek emelt szintű érettségi vizsgáin alapszik.

- Aki a Debreceni Egyetemet választja, az ország legnagyobb hallgatói közösségének lesz a tagja, ez mintegy 30 ezer hallgatót jelent. A hallgatók multikulturális, biztonságos és zöld környezetben tanulhatnak – fogalmazott Molnár Dániel, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának kabinetfőnöke. Kifejtette, a leendő hallgatók már érkezésükkor átélhetik milyen érzés a Debreceni Egyetem különleges közösségéhez tartozni, hiszen az ország legnagyobb gólyatáborában ismerkedhetnek meg a campusszal és a leendő csoporttársaikkal, valamint mindannyian részesei lehetnek az egyetem feledhetetlen stadion showjának a yoUDay-nek.

A kabinetfőnök kiemelte az egyetem kiváló lakhatási feltételeit is. Az intézménynek 4996 kollégiumi férőhelye van, jellemzően az igénylők 85 százalékát el tudják helyezni, s ez a kapacitás tovább bővül az idén induló hétéves kollégiumfejlesztési programmal, melynek keretében több mint 200 új szoba épül 2023-ig a Debreceni Egyetemen. Molnár Dániel felhívta a figyelmet az intézmény által nyújtott sportolási lehetőségekre s a kapcsolódó európai szintű infrastruktúrára, így a 2015-ben átadott Sporttudományi Oktatóközpontra, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központra, a most készülő fitneszközpontra, valamint a campuszok közötti közlekedéshez segítséget nyújtó UniBike kerékpárkölcsönző rendszerre.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170207_legek-egyeteme

Kép: http://hirek.unideb.hu/

Forrás: www.hirek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on csütörtök, 16 február 2017 13:35
Rate this item
(1 Vote)
loader
: