loader

Közelgő események

jún.
29

2018.06.29 9:00 am - 9:30 am

jún.
30

2018.06.30 9:00 am - 9:30 am

szept.
5

9:00 am 2018.09.05 - 6:00 pm 2018.09.08

FeHoVa – 24. alkalommal a HUNGEXPO-n

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Idén 2017. február 9.-12. között rendezi a Hungexpo Budapesti Vásárközpont az ország és egyben Kelet-Közép-Európa legjelentősebb fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítását.

A FeHoVa tavaly több mint 60 ezer látogatót vonzott a világ minden tájáról, a szervezők ebben az évben is sok vendégre számítanak. Az „A” (fegyver, vadászat) és „G” (horgászat) pavilonban 17 ország 300 kiállítója vonultatja fel termékeit, szolgáltatásait. A rendezvény egyre növekvő regionális jelenőségét mutatja, hogy a kiállítók minden évben nagyobb és nagyobb területeket foglalnak el.

A horgász-kiállítók, akik két évvel ezelőtt költöztek önálló pavilonba pillanatok alatt „belakták” a megnövelt teret. Idén egy még nagyobb és modernebb pavilonban mutathatják be portékáikat, kínálatukat. A Vadász Színpadon Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg nyitja meg a trófeakiállítást. A kiállítás történetében először lesz külföldi díszvendég, ezúttal Szlovákia. Északi szomszédunk ennek keretében mutatja be vadász- és kiránduló területeit, díjnyertes trófeáit, ajánlatait.

Február 11.-én rendezik a FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokságot.


A horgászat ma az egyik legdinamikusabban fejlődő időtöltés Magyarországon. Az egy évvel ezelőtt életbe léptetett változásoknak köszönhetően több mint 70 ezerrel, 400 ezerre nőtt a regisztrált horgászok száma. Egyebek mellett ez indokolja a FeHoVa-n is a horgász tematika folyamatos bővülését. A Horgász Színpadon, az óriás akváriumnál és a Pergető Színpadon is számos ismert és sikeres horgász osztja meg élményeit a látogatókkal, köztük, Walter Tamás egyéni Európa-bajnok és csapatvilágbajnok, Csillag László világbajnok, és bemutatkozik a finomszerelékes magyar világbajnok csapat is. A hagyományos horgász programok mellett az idei év kiemelkedő eseménye a jubileumi FeHoVa Horgászverseny indulása lesz. Az egy éven át tartó különleges verseny összedíjazása 2 millió forint. A különböző kategóriákban az a versenyző nyer, aki egy évben az adott kategórián belül a három leghosszabb halat fogja ki 2017. február 9. és 2018. január 1. között. A FeHoVa hivatalos mérőszalagját a kiállításon szerezhetik be a horgászok. A versenyt három kategóriában rendezik: ponty-amur, ragadozó halak és egyéb.

A látogatóknak idén is lehetőségük lesz éves horgászjegyet váltani, illetve állami horgász vizsgát tenni a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) standján. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: a hagyományos MOHOSZ Horgász sulis mellett idén bemutatkozik a Tiszai Pecasuli is, és a G pavilonban más  horgász utánpótlásképző programok is lesznek.

Az Agrár Marketing Centrum (AMC) idén is közösségi megjelenéssel segíti a csatlakozó cégeket és kiállítókat. 80 m2-es standján kisebb kiállítói szigeteken lesz lehetőségük az érintett vállalkozásoknak áruik, szolgáltatásaik bemutatásra, információszolgáltatásra és tárgyalások lebonyolítására. A tavalyi emlékezetes szakácsverseny (a Bocuse d'Or magyarországi döntője) után idén is fontos szerep jut a FeHoVa-n a gasztronómiának. Az AMC közösségi standján Sági Szilárd közreműködésével napi 2 alkalommal tartanak főzőbemutatót, valamint több kerekasztal-beszélgetést, a gasztronómia vadászatot és horgászatot érintő kérdéseiről.

Vasárnap az „A” pavilonban vadászíjász bemutató is várja az érdeklődőket, ahol gyakorlott vadászíjászok válaszolnak a látogatók kérdéseire.

Nyitva tartás:
2017. február 9-12.
szerdától szombatig 9-18 óráig
vasárnap 9-17 óráig  

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://fehova.hu/

Kép: http://www.shootingpress.com/hu/

Forrás: www.fehova.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on csütörtök, 09 február 2017 13:13
Rate this item
(1 Vote)
loader
: