„Miniegyetem” Pallagon

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A hallgatói létbe kóstolhattak bele a Balásházy diákjai – a Debreceni Egyetem oktatói előadásokat tartanak az érettségi előtt álló fiataloknak, és az idén búcsúzó középiskolások helyére már várják az utánpótlást!

Egy héten át vehettek részt rendhagyó órákon, és érezhették magukat egyetemi hallgatónak a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájának és Kollégiumának tanulói. A diákok a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudomány és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar oktatóinak segítségével bővíthették tudásukat a középiskolás tananyaghoz kapcsolódóan január 23.-26. között.

- A szakemberek által tartott órákon a tanulók bepillantást nyertek az egyetemi karokon folyó ágazati képzésekhez kapcsolódó szakmai, tudományos és kutatói munkába. A Balásházyban mezőgazdasági és közgazdasági tanulmányokat folytató diákoknak a Debreceni Egyetem agrár- és gazdaságtudományi képzései kiváló lehetőséget nyújthatnak a továbbtanulásra – tájékoztatott Kovács Árpádné Molnár Judit igazgató.

Novotniné Dankó Gabriella a modern állattenyésztési ismeretekről, Kincses Sándorné az egészséges élelmiszerekhez vezető úthoz kapcsolódó egyetemi tanulmányokról, Szabó András az öko(bio) gazdálkodás jogosultságáról és szakmaiságáról, Vántus András pedig az állattartás-technológia (szarvasmarha és sertés) gépesítéséről tartották meg felkészítő szakmai kompetencia képzésüket. Fazekas Balázs és Droppa Dóra a Gazdaságtudományi Kar képzési struktúráját ismertette az érettségi és felvételi előtt álló középiskolásokkal, akik interaktív pénzügyi és számviteli tréningen kapcsolódhattak be a közgazdaságtudományok gyakorlati világába.

A hét zárásként a diákok szakmai tanulmányúton vettek részt, a csaknem 90 mezőgazdaság ágazatos tanuló a kelet-közép európai agrártechnikai csúcsrendezvényen az AGROmashEXPO és Agrárgépshow kiállításon, míg az élelmiszer ágazatos tanulók üzemlátogatásokon – Hajdúhús Kft. valamint Nárcisz Birtok sajtüzeme – vettek részt.

- A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma szeptemberben is indít mezőgazdaság, közgazdaság, élelmiszeripar, valamint parképítő- és fenntartó ágazati szakgimnáziumi osztályokat. A képzésben részt vevő tanulók a 12. évfolyam végén a sikeres érettségi mellé már munkavégzésre jogosító bizonyítványt is kapnak. További egy év technikusi képzés után pedig OKJ-s szakképzettséget igazoló bizonyítványt szerezhetnek – hangsúlyozta az intézményvezető.

A Pallagi középiskola a labdarúgás iránt érdeklődő fiúk és lányok jelentkezését is várja a sportiskolai kerettantervre épülő gimnáziumi képzésére. A sportoló tanulóknak a Debreceni Labdarúgó Akadémiával és a DEAC-cal együttműködve egy helyszínen nyújt az intézmény kiváló lehetőséget a tanulásra, modern környezetet az edzéshez és komfortos kollégiumi elhelyezést. A Balásházyba február 15.-ig lehet benyújtani a jelentkezési lapokat. A felvételről a jelentkezők hozott pontja alapján döntenek, de a sportiskolai osztályba jelentkezőknek egy sportszakmai válogatáson is meg kell felelniük. A felvételi eredményekről április 26.-ig kapnak értesítést a diákok.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170201_miniegyetem-pallagon

Kép: http://hirek.unideb.hu/

Forrás: www.hirek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on kedd, 08 augusztus 2017 13:46
Rate this item
(0 votes)
loader
: