Új egyetemi képzések Kisvárdán

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A 2016-ban nagy sikerrel elindított mezőgazdasági mérnök képzés mellett két új alapképzést hirdet a Debreceni Egyetem Kisvárdán.

Sikeresen zárta az első félévévet a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ első 25 hallgatója, kiknek képzésével a legfontosabb célja az intézménynek, hogy a térségben is képzett munkaerőt biztosítsanak, piacképes diploma révén legyen lehetőségük a végzett hallgatóknak elhelyezkedni akár az egyetem azon stratégiai partnereinél, melyek a térség agrárgazdasági szerepét erősítő vállalkozások – emelte ki Belinszky Katalin ügyvezető igazgató.

A Debreceni Egyetem 2016-ban indította el kihelyezett képzését a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, melyre több mint nyolcszoros túljelentkezés volt. A hallgatóknak a Debreceni Egyetem oktatói tartanak elméleti oktatást, a gyakorlati képzés pedig a helyi vállalkozásoknál valósul meg. Az eddigi kedvező tapasztalatok, és a gazdasági szféra pozitív visszajelzései miatt az intézmény a következő tanévben is meghirdeti a mezőgazdasági mérnök alapszakot Kisvárdán.

- Az új képzési és kimeneteli követelményeknek eleget téve, megújulva folytatják szeptemberben a képzést maximum 25 hallgatóval. Az oktatás egyszersmind fontos küldetése, hogy a végzett hallgatók képességei még inkább alkalmazkodjanak a munkaerőpiaci elvárásokhoz – tájékoztatott Dr. Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.  

2017 szeptemberében a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara is két képzést indít el Kisvárdán: a turizmus-vendéglátás, valamint a vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakot.

- Azzal, hogy a kar két legnépszerűbb szakját Kisvárda képzési hellyel is meghirdetik, segíteni szeretnék a térségben élő fiatalok továbbtanulását, és életpályájuk alakítását. Azok számára is elérhetővé válnak a képzések, akik egyébként nem feltétlenül tehetnék meg, hogy Debrecenbe utazzanak tanulni – hangsúlyozta Dr. Pető Károly, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2017. január 27.-én tájékoztatta az érdeklődőket a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ nyílt napján.


A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170126_uj-egyetemi-kepzesek-kisvardan

Kép: http://hirek.unideb.hu/

Forrás: www.hirek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on hétfő, 30 január 2017 09:05
Rate this item
(0 votes)
loader
: