loader

Közelgő események

jún.
29

2018.06.29 9:00 am - 9:30 am

jún.
30

2018.06.30 9:00 am - 9:30 am

szept.
5

9:00 am 2018.09.05 - 6:00 pm 2018.09.08

Megnyílt az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A mezőgazdaság napjainkban a nemzetgazdaság húzóágazata, teljesítménye évről évre bővül. Mindez elképzelhetetlen lenne a mezőgépgyártás és a technológiai fejlődés nélkül – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 35. AGROmashEXPO – 7. AgrárgépShow kiállítás megnyitóján a budapesti Hungexpo Vásárközpontban.

A mezőgazdaság teljesítménye hat év alatt 55 százalékkal bővült, 2016-ban 2620 milliárd forint volt a kibocsátása – sorolta az eredményeket a miniszter. A szombatig látogatható, négynapos agrárgépipari seregszemlén Fazekas Sándor kiemelte: az ágazat a magyar gazdaság motorja, nemcsak átvitt értelemben, hanem valóságosan is, mivel az elmúlt esztendőkben nőtt a gépesítettsége, műszaki színvonala, technológiai szintje.

Ebben a fejlődésben nagy szerepe volt a mezőgépgyártásnak és kereskedelemnek, ami a mezőgazdaság egyik fontos tartópillére. A miniszter kifejtette: az elért eredmények a gazdák tudásán, szorgalmán, a termelést támogató intézkedéseken kívül a technikai, technológiai újításoknak is köszönhetők. Fazekas Sándor a mezőgépipar és gépkereskedelem idei kilátásait kedvezőnek ítélte, mint mondta, 2017. a gépgyártók és a kereskedők számára is a növekedés éve lesz. Hozzátette, adottak a feltételek az ágazat további fejlődéséhez, az elmúlt hat év következetes munkája erre jó alapot ad.

Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (Megfosz) elnöke is megerősítette: tavaly, az előző évihez hasonlóan, mintegy 155-160 milliárd forint volt a magyarországi mezőgépforgalom, ami az idén az elnök szerint 165-170 milliárd forint lehet. A megnyitó végén több szakmai elismerést is átadtak a kiemelkedő szakmai teljesítményt elérő cégeknek.

Az AGROmashEXPO-n, az AgrárgépShow-n, a Magyar kert, valamint a Szőlészet és pincészet társkiállításokon mintegy 40 ezer négyzetméteren több mint 300 kiállító mutatja be termékeit, kínálja szolgáltatásait, a kiállítók mintegy tizede külföldről érkezett.

A látogatók kellő áttekintést kapnak a hazai mezőgazdasági géppiac, input és logisztika kínálatáról, és így a legjobb vásárlási döntést tudják majd meghozni. Az ágazat legnagyobb hazai kiállításához ezúttal is csatlakozik a MAGYAR KERT (parkok, kertek fenntartásának gépei, eszközei) valamint a SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET (borászati technológia szakkiállítása).

Az AgrárgépShow csatlakozásával napjainkra az AGROmashEXPO az agrárágazat csúcsrendezvényévé vált. Itt jelen vannak a piacvezető cégek, márkák ugyanúgy, mint a kisebb vállalkozások, speciális szolgáltatásokat nyújtó cégek. Nem csupán a mezőgazdasági gépek terén nyújt lehetőséget a legszélesebb kínálat áttekintésére, de a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, és az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.

Ezen a kiállításon láthatók a hazai gépgyártás újdonságai is, melyet a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) összefogásával egy kollektív megjelenés keretében tekinthetnek meg a látogatók. A forgalmazók nagy nemzetközi márkák újdonságait mutatják be, köztük több díjazott gépet, mely Magyarországon itt látható először a nagyszabású külföldi kiállítások után.
2017-ben ismét egy önálló sátorban jelenik meg az Agrármarketing Centrum, bemutatva a fejlesztési és piaci lehetőségeket, a szakmai újdonságokat.

A kiállítások szakmai partnereinek köszönhetően színvonalas előadások gondoskodnak arról, hogy ne csak a termékek, szolgáltatások, hanem a legaktuálisabb kérdésekre, problémákra adott válaszok is elérhetőek legyenek a látogatók számára.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://erdo-mezo.hu/2017/01/25/megnyilt-az-agromashexpo-es-agrargepshow-kiallitas-kepek/

Kép: http://erdo-mezo.hu/

Forrás: www.erdo-mezo.hu - www.agromashexpo.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on csütörtök, 26 január 2017 15:20
Rate this item
(0 votes)
loader
: