loader

Közelgő események

aug.
21

8:00 am 2022.08.21 - 10:30 pm 2022.08.22

aug.
25

2022.08.25 9:00 am - 8:00 pm

aug.
27

2022.08.27 6:00 am - 8:00 pm

Esemény

Cím:
Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok az OMÉK társrendezvénye szeptemberben
Naptár:
Dátum:
9:00 am 2021.09.23 - 8:00 pm 2021.09.25
Helyszín:
Url:
Szerző:
Super User
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás


Nagy várakozás kíséri a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt, melyet a házigazda Hód-Mezőgazda Zrt. idén már semmiképpen nem akart kihagyni, hiszen a szokásos tavaszi időpontról mind tavaly, mind idén el kellett halasztani a rendezvényt.

A kiállítás, mely az OMÉK társrendezvénye címet is magán viselheti, szeptember 23 és 25 között fogadja a kiállítókat és a látogatókat a szokott helyen, a Hódmezővásárhely, Aranyág kert 71. szám alatti Kiállítási Centrumban.

A MÁSZ és társszervezeteivel rendezett kiállítás mindig megújulva őrzi a hagyományos állattenyésztési kultúrát és a hozzá kapcsolódó növénytermesztést.

Idén sem lesz ez másképp, a szakmai nézőközönség azonban most nagyobb előre-haladást láthat majd a szeptemberben kiállítandó tenyészállatok bemutatóján, hiszen a legutóbbi kiállítás óta jóval több idő telt el, mint a szokásos kiállítási időszakban, így a legújabb genetikával több mint két év után találkozhatnak Vásárhelyen.

A tavalyi kiállításra szánt állatokat már nem lehet abba az életkori kategóriába benevezni, ahová eredetileg szánták őket, így viszont még jobban nyomon lehet majd követni a fejlődést.

Mint Fekete Balázs állattenyésztési és kiállítás igazgató elmondta, körülbelül annyi, vagy közel annyi tenyészállatot vár a kiállításra, mint eddig, annak ellenére, hogy mind a takarmányárak, mind a szállítási költségek brutálisan megnövekedtek.

Ezt az áremelkedést ugyanakkor a tenyésztők várakozása ellensúlyozza. Az ipari kiállítók jelentkezési határideje hamarosan lejár, az állattenyésztők viszont július vége felé fogják véglegesíteni a benevezendő tenyészállataikat, de a telefonbeszélgetésekre hivatkozva Fekete Balázs nagy érdeklődést tapasztalt, hogy végre személyesen is találkozhassanak a tenyésztők.

A rendező Hód-Mezőgazda a mindenkori járványvédelmi helyzetnek megfelelően, a hatályos jogszabályok betartásával rendezi a kiállítást, a kiállítás tematikája lényegében változatlan marad.

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket:

loader