Esemény

Cím:
Online workshopon vehetnek részt a hazai juhtenyésztők
Naptár:
Dátum:
2020.11.04 8:00 am - 8:00 pm
Helyszín:
Url:
Szerző:
Super User
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás

A EuroSheep projekt első magyarországi online workshopját 2020. november 4-én rendezik, amelyen tapasztalataikat bővíthetik a résztvevők.

A 2020. novemberében lezárult SheepNet nemzetközi projekt folytatásaként elindított, 2020. január és 2022. december között futó EuroSheep projekt célja egy uniós, nemzetközi juhtenyésztéssel foglalkozó tematikus hálózat létrehozása, mely fő fókuszterületein, a takarmányozáson és az állomány-menedzsmenten, valamint az állomány-egészségügyön keresztül célozza meg a juhágazat jövedelmezőségének növelését.

A Francia Állattenyésztési Intézet (Idele) által koordinált, többszereplős projektben nyolc ország − Írország, Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Magyarország, Görögország és Törökország − vesz részt, mely országok az európai juhtenyésztés 80%-át képviselik.  A projekt célja a már meglévő ismeretanyagok összegyűjtése, valamint a megszerzett információk, tapasztalatok a juhágazatban működő összes érdekelt fél − tenyésztők, tenyésztő szervezetek, tudományos szakemberek, oktatók, állatorvosok, tanácsadók, feldolgozók − bevonásán keresztül történő minél szélesebb körű, és hatékony átadása, terjesztése.

A EuroSheep projekt első hazai online workshopjára 2020. november 4-én, 10:00-12:00 között kerül sor. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A workshop programja:

  • EuroSheep projekt bemutatása – Dr. Monori István
  • Kérdőív eredményeinek ismertetése – Dr. Monori István
  • A juhok belső parazitafertőzöttségének dinamikája száraz kontinentális klímán, és az alternatív védekezések lehetősége - Dr. Monori István, Tóth Mariann
  • A juhok tőgygyulladása: előfordulás, megelőzés, kezelés - Pálfyné Dr. Vass Nóra
  • Báránykori veszteségek: okok és megoldások - Dr. Egerszegi István.

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket:

loader