Esemény

Cím:
Nemzeti Vágta 2019 - Budapest
Naptár:
Dátum:
2019.10.19 - 2019.10.20
Helyszín:
Url:
Szerző:
mezonaptar
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás


A lovasok 16 helyszínen kvalifikálhatták magukat a budapesti döntőbe. Idén egy újabb határon túli helyszínnel bővült a versenysorozat, így most már Eszék lovasai is megmutathatták tudásukat a közönségnek.

Az Elővágta sorozat versenyeiről továbbjutók október 19-20-án állhatnak rajthoz Budapesten, a Hősök terén megrendezésre kerülő döntőben.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is egy kiemelkedő történelmi személyiség előtt tisztelegnek a Nemzeti Vágta szervezői, Kazinczy Lajos, a 15. aradi vértanú előtt róják le tiszteletüket.

A Nemzeti Vágta egyedülálló lovas ünnep és magyar tradíciókra épülő kulturális, turisztikai, gasztronómiai, történelmi településfesztivál. Célja a lovas hagyományok felelevenítése, új tartalommal való gazdagítása és az országimázs építése. Budapesten, a Hősök terén kialakított versenypályán a futamok között kocsitoló, ugró és fogathajtó versenyre is sor kerül, továbbá huszár és honfoglaló lovas hagyományőrző egyesületek, csikósok, trükklovasok és szabadidomítók produkciói szórakoztatják a közönséget. Az Andrássy úti Vágta Korzón az induló települések mutathatják be népviseletüket, városuk, falujuk nevezetességeit, a tájegységükre jellemző népi iparművészeti és kézműves alkotásokat, szakmákat és lovas örökségünkhöz kötődő hagyományaikat.

Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-nemzeti-vagta-budapest.html

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

loader
: