Esemény

Cím:
79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár - Budapest
Naptár:
Dátum:
2019.09.26 - 2019.09.29
Helyszín:
Url:
Szerző:
mezonaptar
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legnagyobb, legrégebbi és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza, amelyet 2019. szeptember 26-29. között rendeznek meg ezúttal is a HUNGEXPO Budapesti Vásárváros területén.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legnagyobb, legrégebbi és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2019-ben 79. alkalommal kerül megrendezésre az OMÉK Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2019. szeptember 26-29. között. A 79. OMÉK számos tekintetben újszerűbb, programdúsabb esemény lesz a két évvel ezelőttinél. Miközben a kiállítás megtartja közönségvásár jellegét, olyan, a napjainkban megkerülhetetlen kérdésekre kiemelten fókuszál majd, mint a fenntarthatóság, a fogyasztói tudatosság növelése, az élelmiszerágazat minél sokrétűbb bemutatása, az agrárdigitalizáció és az agrárinnovációk megismertetése, valamint az agrárpálya vonzóvá tétele.

A 2019-es OMÉK kiállítás fókuszában az élelmiszeripar, a professzionalitás, a nemzetköziség és az innováció szerepel. Az élelmiszer-innováció témaköre kiemelt figyelmet kap, ennek érdekében a szervezők innovációs pályázatot hirdetnek, célja, a magyar élelmiszeripari gyártókat ösztönözni az innovatív, nemzetközileg is versenyképes termékek előállítására.

A 2019-es OMÉK kiállítást a hatékonyság jegyében térben és időben is koncentráltan kerül megszervezésre. Ez azt jelenti, hogy a fajtaállat- és a gépbemutatót vidéki helyszíneken, az OMÉK elő-rendezvényeként láthatta a közönség, továbbá a kiállítás négy napra koncentrálódik. A négynapos rendezvény első napja szakmai nap lesz, majd a nagyközönségre, a családokra és a szakma diákjaira figyelnek a szervezők.

Pavilonok

 • A Pavilon: Agrárminisztérium szervezeti egységei és háttérintézményei. Bemutatkozik az idei partnerország Marokkó. Nemzetközi partnerek, mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások és szakmai szervezetek.
 • B Pavilon: Állattartó és állatbemutató programok.
 • D Pavilon: Kertészeti kiállítás és bemutatók, növénytermesztési technológiák.
 • F Pavilon: Ünnepélyes megnyitó, szakmai programok, konferenciák, nagyszínpadi műsorok és koncertek, interaktív programok.
 • G Pavilon: Kárpát-medence kincsei és kistermelők, gyermek színpad és játszótér, interaktív élménygazdaság.
 • Gasztro passzázs: Élelmiszer és vendéglátás.
 • Őshonos udvar: Őshonos állatbemutató és eszközkiállítás.
 • Szabad tér: Mezőgazdasági gépkiállítás, mezőgazdasági gépek és felszerelések.

Jegyárak

 • Normál napi jegy: helyszínen 1.200 Ft / online elővétel 1.000 Ft
 • Diák jegy (14 év felett, diákigazolvánnyal) / Nyugdíjas jegy: 500 Ft
 • Családi jegy: (minimum 1 felnőtt + minimum egy 18 év alatti gyermek, szombat és vasárnap érvényes) 1.000 Ft
 • A belépés ingyenes: 14 év alatti gyermekeknek, Diákcsoportoknak (10 fő felett) + 1 fő kísérőnek előregisztrációval

Az érvényes jeggyel rendelkező látogatók 50% MÁV kedvezményre jogosultak belföldön.

Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-omek.html

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

loader
: