Esemény

Cím:
NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow – Mezőfalva
Naptár:
Dátum:
2019.05.23 - 2019.05.24
Helyszín:
Url:
Szerző:
mezonaptar
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow az ország egyik legnagyobb szántóföldi rendezvénye, amely 2019. május 23-24. között lesz Mezőfalván.

Ez az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata megtekinthető. A mozgógép-bemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a szántóföldi munkákat ellátó legmodernebb eszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat. Emellett a rendezvény középpontjába az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások kerülnek. Szakmai konferenciák is segítik majd a helyszínen a kilátogatókat, melyek az agrárgazdaság aktualitásaival, a termelői kihívásokkal foglalkoznak.

A gépbemutatók mellett a mikro- és demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságokkal is készülünk. Bemutatkoznak a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, köztük nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek. A magágyakat időben előkészítettük, a kiállító cégek pedig maguk gondozzák a saját fajtáikat, a saját technológiáik szerint, ehhez öntözési lehetőséget is biztosítunk. Egyebek közt őszi búzával, repcével, borsóval, zabbal, lennel is találkozhatnak az érdeklődők. Továbbá idén az erdőgazdálkodásra is külön hangsúlyt fektetünk, mivel jelentős területet érint hazánkban és a volumene is meghatározó. Feltett szándékunk, hogy a gazdálkodók segítségére legyünk abban, hogy megismerjék a hatékony termeléshez szükséges, ma már megkerülhetetlen technológiákat. Célunk, hogy hasznos információkkal és tudással segítsük a gazdákat, mezőgazdasági vállalkozásokat, szakembereket. Mindebben számos cég és szervezet lesz a partnerünk  mondta a kiállítás beharangozó sajtótájékoztatóján Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A forgalmazók a bemutatott gépeket, eszközöket munka közben szeretnék megmutatni a gazdáknak, mert a gépek valódi teljesítményét csak a szántóföldön lehet lemérni. De lesz lehetőség az állógépek megtekintésére, és kapcsolatteremtésre is a partnerekkel. A bemutatandó gépek már feledtetik azt a korábbi sztereotípiát, hogy a mezőgazdaság izzasztó és piszkos munka. A mostani erőgépek vezetőfülkéi már klímatizáltak, komputerizáltak és automatizáltak –  mondta el Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke.

Forrás: http://www.szantofoldinapok.hu/index.php/menu/hirek/237-majusban-ujra-mezofalvan-lesz-a-legnagyobb-szantofoldi-kiallitas.html

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

loader
: